Revista ALbatros

Gjithcka që ju duhet është ketu…

SI TË FITOSH MIQ DHE PUSHTET

Leave a comment

success

 1. Mos kritiko,  mos dëno dhe  mos u  anko.
 2. Jepni vlerësim të sinqertë.
 3. Ngjall tek  personi tjetër  një dëshirë  të zjarrtë .
 4.  Tregoni interesim  të vërtetë dhe të madh për të tjerët.
 5.  Buzëqeshni.
 6.  Ki parasysh ,që për një njeri  emir i tij është tingulli  më i bukur dhe më i rëndësishëm për të .
 7. Të jesh  një dëgjues i mirë !  Inkurajo të tjerët të flasin për vetën!
 8.  Flisni me bashkëbiseduesin tuaj për tema që atij i interesojnë !
 9.  Bëj të mundur që personat e tjerë të ndjehen njerëz të rëndësishëm !
 10.  Mënyra e vetme për të dalë fitimtar nga një debat  është ta evitosh atë .
 11.  Trego respect për mendimet  dhe opinionet e të tjerve ! Mos I thoni dikujt hapur se  e ka gabim!
 12. Pranojeni menjëherë dhe sinqerisht, kur e  keni gabim!
 13.  Filloni  duke u treguar mik i sinqertë!
 14.  Bëni të mundur që kundërshtari  juaj të thotë “po”qysh në fillim!
 15.  Të lejojmë bashkëbiseduesin tonë që të flasë  sipas dëshirës!
 16.  Jepuni përshtypjen, se idetë kanë lindur prej tyre.
 17. Mundohuni të vlersoni problemin edhe nga këndvështrimi  i tjetrit!
 18.  Shprehni simpati për mendimet dhe dëshirat e të tjerëve!
 19.  Drejtohuni ndjenjave më fisnike tek të tjerët!
 20.  Bëjini dramatike dhe të gjalla idetë tuaja !
 21.  Lëshoni një sfidë.
 22.  Nisni bisedën me fjalë lavdëruese dhe vlersime të sinqerta .
 23.  Tërhiqja vëmendjen në mënyrë jo të drejtpërdrejtë një individi për  gabimet  e tij.
 24.  Fol për  gabimet e tua , përpara se të kritikosh gabimet e tjetrit.
 25.  Bëjë pyetje , në vend që të japësh urdhra .
 26.  Bëjë të mundur që  tjetri të ruaj  të paprekur krenarin  e tij.
 27.  Përgëzo menjëherë cdo përmirësim  minimal. Ji i përzemërt në aprovim  dhe i pa kursyer në lavdërime .
 28.  Bëj, që të tjerët të ndjejnë se kanë një reputacion për të ruajtur.
 29.  Inkurajo dhe jep përshtypjen se një difekt apo gabim është I lehtë për t’u kolligjuar.
 30.   Bëni  të mundur që të tjerët të jenë të kënaqur nga propozimi juaj

Author:Dale Carnegie

Advertisements

Author: revistaalbatros

Revista ALBatros  është nje  revistë që i dedikohet te gjitha moshave . Ajo ka rukrika të shumëllojshme. Në këtë revistë do të gjeni artikuj nga të gjitha fushat dhe për të gjitha moshat . Rubrikat tona i dedikohen femrave, meshkujve, adoleshentëve , të rinjve , të moshuarve  dhe studentëve. Temat që ne trajtojmë  lidhen me shëndetin, ushqimin, gatimin  modën, veshjet ,keshilla bukurie ,suksesin , dashurinë, nënat e reja , martesa dhe dashuria ,miqësia , kuriozitete, fakte dhe informacione te shumëllijshme, aforizma dhe shprehje të bukura, art, libra , filma, materiale motivuese  dhe nje kategori dedikuar njerëzve të famshëm.  Revista AlBatros është  unike në llojin e saj .Në të do të gjeni informacione  të vecanta që do t’ju  përmirësojnë jetën tuaj. Shkrimet tona janë informuese , edukuese , motivuese dhe argëtuese.  Jeni të mirëpritur të gjithë ju lexues të bëheni pjesë e kësaj reviste duke shtuar komentet tuaja në shkrimet tona .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s